Ege Postası
Geri

Karşıyaka Meclisi'nden yangın bölgelerine ihtiyaç çağrısı 

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Başkan Cemil Tugay’ın yangın bölgelerinde faaliyetlere katılması nedeniyle Meclisi, Belediye Başkan Vekili Atilla Baysak yönetti. Baysak, Meclisten bir çağrıda bulunarak “Gündelik ihtiyaçlar her gün değişiyor. İlk başta bazı malzemelere fazla ağırlık vermiş ama hiçbiri heba olmamış, kullanıldı. Önümüzdeki günlerde soğutma çalışmalarında da bu malzemelere ihtiyaç olacak” ifadelerini kullandı. 
Karşıyaka Meclisi'nden yangın bölgelerine ihtiyaç çağrısı 
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2021 Perşembe 19:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Başkan Cemil Tugay’ın yangın bölgelerinde faaliyetlere katılması nedeniyle Meclisi Belediye Başkan Vekili Atilla Baysak idaresinde, Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. 

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36. maddesi uyarınca fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarım yapılması hakkındaki önerge Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Aciliyet nedeniyle raporlanması için Meclis’e 10 dakika ara verildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşlen rapor daha sonra Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. 

KARŞIYKA MECLİSİ'NDEN YANGIN İÇİN İHTİYAÇ ÇAĞRISI 

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Belediye Başkan Vekili Baysak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Meclis’e katılamama nedenini açıklayarak “Başkanımız 3 gündür yangın bölgesinde. Bodrum, Muğla, Milas; bugün ise Köyceğiz'e gideceklerdi. Başaknımız, '47 kilometre boyunca arabayla seyrederken sağ sol her taraf yanıyordu' diyor. Bazı yollar kapatılmış, yol değiştirmek zorunda kalmışlar. Belediyemizden bir ekiple ve bazı araçlarla oraya destek olmaya gittiler. Bu arada belediyemizin sosyal medya sayfasında yayınlandı ama ben yine buradan da duyurayım. Gündelik ihtiyaçlar her gün değişiyor. İlk başta bazı malzemelere fazla ağırlık vermiş ama hiçbiri heba olmamış, kullanıldı. Önümüzdeki günlerde soğutma çalışmalarında da bu malzemelere ihtiyaç olacak. Yanmaz eldiven, yanmaz bot, yanmaz hortumlar, maskeler, alınabilirse özel karbondioksit önleyici maskeler… Belediyemizin sosyal medya sayfasında bir ihtiyaç listesi günlük olarak geldi. Belediye meclis üyelerimizden katkıda bulunmak olmak isteyen Gülçin hanımla irtibata geçebilir. Çevremizdeki firmaları, kuruluşları teşvik edebiliriz. Belediyemiz vasıtasıyla da yapılabilir yardımlar. Biz Atatürk Organize’den Ataer Enerji'den yarın alacağımız malzemeler var. Önce kendi aracımızla mı, kendi ekibimizle mi gönderelim dedik. Ekibimiz sadece malzemeleri götürecek, sonra belediyemizin nasıl olsa bir tırı ya da kamyonu gidiyor. Oraya dedik katkıda bulunalım. Çünkü orası oldukça karışık. Özel sektörün yani elemanlarımız gittiğinde orada bocalayabilirler. Belediyenin aracı gittiğinde kamu aracı diye izin verebilirler, doblo gittiğinde izin vermeyebilirler. Atatürk Organize’den de bir kısım firmalar çok güzel çalışmalar yapıyorlar ben reklam değil ama isimleri zikretmek istiyorum. CMS cant fabrikasının pazartesi gününden beridir iki büyük su tankeri o bölgede. AK Döküm firmasının iki jeneratörü, iki tane 150 metrelik yanmaz hortumu, 6 kişilik ekibi oradaki ekiplere destek oluyor. Bildiğiniz tanıdığınız birçok firmanın çorbada tuzu var. iyi ki varlar, Allah hepsinden razı olsun. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız” ifadelerinni kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası